Helů, helů, cirkus už je tu...

Image
Cirkus Bombastico
Po roce u nás ve Stodůlkách postavil opět své šapitó cirkus Bombastico. Dva dny předváděli cirkusoví umělci v čele s principálem Bombi, jeho ženou Barbsine, dcerou Barou a pomocníky Andreou a Viktorem bohatý program plný neuvěřitelných a veselých vystoupení. Klienti služeb Na Palubě a žáci speciální školy prožili chvíle plné kejklířských kousků, žonglování, balancování, akrobacie, muzicírování a klaunských gagů.
02/03/2023

Na začátek jsme si zazpívali cirkusovou píseň „Helů, helů, cirkus už je tu…“, provedli jsme společně očistu barevnými mopy a košťaty. Představení začalo zazvoněním na veliký zvonec. Hráli jsme a házeli si s kruhy, žonglovali, tančili se stuhou a šátky, točili obručemi, házeli míči, bubnovali na bubny a činely. Vrcholem vystoupení bylo točení talíři na tyčce či prstu.

Atmosféra byla plná smíchu a srandy. Společně jsme se smáli, povykovali, tleskali. S cirkusem jsme se rozloučili bouřlivý potleskem.

Cirkus Bombastico je jedním z nejmenších cirkusů na světě a řadí se do skupiny tzv. sociálních cirkusů. Vystupuje pod hlavičkou organizace Dada Extraart, která rozvíjí, podporuje a propaguje kreativní terapie, zejména pak arteterapii a dramaterapii, jejich začleňováním do systému péče o lidi se sociálním či zdravotním znevýhodněním.