Centrum denních služeb Zvonek
Centrum denních služeb Zvonek je ambulantní sociální služba určená lidem s mentálním znevýhodněním.

Kde službu poskytujeme

Šípková 1838/1
Praha 4 - Krč
cds@diakonie-praha.cz
Pondělí: 7:30-16:00
Úterý: 7:30-16:00
Středa: 7:30-16:00
Čtvrtek: 7:30-16:00
Pátek: 7:30-16:00
Sobota: Zavřeno
Neděle: Zavřeno

Informace pro uživatele

Centrum denních služeb Zvonek je ambulantní sociální služba určená lidem s mentálním znevýhodněním. Klientům se poskytují individuální přiměřené aktivizační a výchovné činnosti na základě jejich individuálních plánů. Centrum vytváří podmínky, které napomáhají uživatelům projevit a uplatnit svou vlastní vůli při naplňování a řešení osobních potřeb.

Prostřednictvím nabízených aktivit jsou klienti podporováni v rozvoji nebo udržení již získaných dovedností, schopností a návyků pro běžný život, ve vytváření společenských vazeb a v kontaktu s okolím. Aktivity se zaměřují na zvládání soběstačnosti, komunikačních a sociálních dovedností. Každý uživatel má možnost volby trávení času, a to především aktivitami v kreativních dílnách nebo na zahradě.

Forma služby: ambulantní

Cílová skupina: lidé s mentálním znevýhodněním starší 18 let

Kapacita: okamžitá kapacita 12 osob

Aktivity: aktivity ve výtvarné a textilní dílně, pracovní terapie, muzikoterapie, aktivity založené na IP a PP každého klienta (individuální), pohybové aktivity, kurz dovedností a znalostí (povídání na různá témata a s tím spojené výlety, návštěvy muzeí a výstav, pravidla společenského chování atd.), hry a aktivity podporující kognitivní funkce, zpívání, 1x týdně masáže , zahradní terapie, vaření, artefiletika

Vybavení: společná místnost, výtvarná a textilní dílna, toalety, koupelna, kuchyňka

„Pokud je hezké počasí, kromě procházek a výletů můžeme pobývat na přilehlé zahradě, která slouží k zahradní terapii nebo k pouhému vyběhnutí na čerstvý vzduch. Venku si můžeme i zařádit na cvičicích strojích anebo se zkrátka jen posadit kolem stolu, dát si kávu, čaj a povídat si, učit se, tvořit nebo si jen trochu odpočinout,“ říká vedoucí služby Veronika Králová.

Králová Veronika