Kde službu poskytujeme

Sobota: Zavřeno
Neděle: Zavřeno

Informace pro uživatele

Týdenní stacionář Na Palubě podporuje u klientů způsob života, který se přibližuje životu běžných vrstevníků. Uživatelé mají možnost trávit svůj čas mimo rodinu, žít ve společenství lidí s podobnými zájmy a potřebami, mohou navazovat vztahy a přátelství, zažívat radosti a úspěchy a získat  zkušenosti ze soužití v kolektivu vrstevníků a z pobytu mimo svoji rodinu.

Uživatel služby má zajištěnou péči, která vychází z jeho potřeb a zachovává aktuální míru jeho schopností, dovedností a návyků. Klient má možnost volby trávení volného času, jsou mu nabízeny společenské zážitky, volnočasové aktivity, procházky i kreativní činnosti. Průběh poskytované služby vede k jeho duševní pohodě, k čemuž přispívá i častý pobyt na přilehlé zahradě plné vzrostlých stromů. Celý prostor stacionáře je bezbariérový, vybavený posuvnou plošinou a výtahem. K dispozici je mnoho speciálních i volnočasových pomůcek.

Cílová skupina: lidé s mentálním a kombinovaným hendikepem ve věku od 18 do 45 let

Kapacita: 10 uživatelů s trvalým bydlištěm na území Prahy

Aktivity: aktivizace běžného dne, podpora a rozvoj dovedností klienta, hudební relaxace, výtvarné a kreativní činnosti, společenské hry, hry a aktivity podporující jemnou motoriku, základy bazální stimulace, polohování, procházky a pobyt na zahradě, relaxační techniky

Terapie: canisterapie, hudební relaxace

Vybavení: bezbariérový vnitřní prostor s posuvnou plošinou a výtah, hydromasážní vana, stropní zvedací systém, koupací lůžko, kolem stacionáře zahrada se vzrostlými stromy a hravými prvky

Přečtěte si příběhy našich klientů a spolupracovníků

Přeji si najít stacionář a mít co nejvíce sil na zvládání dcery

Kristýně Sedláčkové je 30 let. S rodiči žije v rodinném domě ve Zbuzanech u Prahy. Tam se rodina přestěhovala ze Stodůlek, aby měli blízko do stacionáře, který dcera navštěvuje. Impulsem k přestěhování byl nefungující výtah v panelovém domě a uvědomění si, že dceru, která nechodí, do devátého patra nosit nemohou.

Když moje zlaté fenky vidí zabalenou tašku na canisterapii, už jsou natěšené

Do Denního a Týdenního stacionáře Na palubě v pražských Stodůlkách dochází canisterapeutka Zuzana Padevětová spolu s fenkami Eliškou a Fíbí.