Diakonie Praha nově nabízí v rámci pečovatelské služby i osobní konzultace v Čakovicích

Image
Pečovatelská služba
Diakonie Praha nabízí od letošního roku v Praze-Čakovicích rozšířenou pomoc pro obyvatele obce. Lidé se mohou v rámci osobních konzultací přijít poradit s vedoucí pečovatelské služby a zjistit potřebné informace z oblasti péče.
10/01/2024

Diakonie Praha si klade za cíl poskytovat komplexní péči a podporu klientům, jejich rodinám, ale i všem lidem, kteří o ni požádají. Spuštění konzultací v Čakovicích je odpovědí na rostoucí potřebu informací a podpory pro ty, jenž se starají o své blízké nebo sami potřebují pomoc. Na základě výsledků dotazníkového šetření oslovili Diakonii Praha zástupci městské části – zástupkyně starosty Mgr. Soňa Černá a starosta Ing. Jiří Vintiška.

„V navázané spolupráci vidíme velký smysl a věříme, že bude ku prospěchu obyvatelům obce,“ říká Martina Rafačová, vedoucí pečovatelské služby.

Díky bezplatným konzultacím se mohou obyvatelé obce poradit s odborníkem v oblasti péče a získat informace o dostupných službách, praktické rady a doporučení. „Během konzultačních hodin mají lidé možnost přijít bez objednání a poradit se v celé řadě oblastí – jak pečovat o člověka se zhoršenou soběstačností, jaké sociální služby lze využívat, ale i na koho se v jaké situaci obrátit. Pokud lidé nechtějí nebo nemohou přijít osobně, můžou nám také zavolat, a to i mimo čas konzultací,“ říká Martina Rafačová.

Osobní konzultace budou probíhat každé všední pondělí od 16:00 do 18:00 v prostorách Klubu seniorů. Každé první pondělí v měsíci se budou konzultace konat v Schoellerově sále, který se nachází v čakovickém zámku. Pro konkrétní termín konzultace nebo další informace je možné kontaktovat vedoucí pečovatelské služby Martinu Rafačovou na telefonním čísle (+420 777 734 176) nebo e-mailem (rafacova@diakonie-praha.cz).