Díky projektu EU a MPSV pomáháme rodinám i jednotlivcům

Image
Potravinová sbírka
Náš azylový dům slouží matkám s dětmi, které se ocitnou v tíživé životní situaci. Najdou u nás bezpečné zázemí, kde mohou s podporou překlenout obtížné období. Stejně tak ve Službě pro rodinu a dítě pomáháme rodinám i rodičům samoživitelům vytvořit stabilní prostředí pro vývoj dětí. Díky evropskému projektu můžeme našim klientům pomoci i se zajištěním nejnutnějších potřeb, jako jsou základní potraviny, oblečení nebo hygienické potřeby.
17/01/2024

Již několik let jsme jednou z 21 partnerských organizací projektu Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám III, který spolufinancuje Evropská unie a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR (MPSV). Cílem tohoto projektu je nejen podpořit rodiny i jednotlivce v těžkých životních situacích materiálním darem, ale poskytnout jim také další podporu, která přispějí k řešení jejich dlouhodobých problémů.

Azylový dům i Služba pro rodinu a dítě jsou místa, kam za námi přichází rodiny, které nemají příliš mnoho prostředků. Poskytnout klientům základní potraviny – těstoviny, rýži, konzervy, nebo oblečení či hygienické potřeby je pro nás, mimo přímou podporu, také možností, jak s nimi navázat vztah, který může přinést změnu jejich životní situace.

Obě tyto služby se zapojují také do sbírky Krabice od bot a Školákům od srdce Diakonie ČCE, které každoročně pomáhají dětem z nízkopříjmových rodin na začátku školního roku a během vánočních svátků. Nákup dárků a školních potřeb jsou výdaje, jež si naši klienti často nemohou dovolit.