Narazit může každý: Kampaň Diakonie Praha ukazuje lidem, že v krizi nemusí být sami

Image
Narazit může každý
Diakonie Praha spustila podzimní kampaň s názvem Narazit může každý, která ukazuje, že životní krize může postihnout každého a není ostuda při ní vyhledat odbornou pomoc. Cílem je rozšířit povědomí o možnostech krizové pomoci a nabídnout podporu těm, kteří se ocitnou ve složitých životních situacích.
26/10/2023

Hlasem i tváří kampaně se stala zpěvačka a moderátorka Iva Frühlingová, která má sama se službami krizové pomoci zkušenost. Po porodu syna trpěla panickými ataky, které ji pomohla překonat až odborná pomoc. Diakonie Praha chce svou kampaní veřejnosti sdělit, že krize mohou postihnout každého, bez ohledu na věk, pohlaví nebo sociální status.

Kampaň "Narazit může každý" je k vidění na CLV plochách ve stanicích pražského metra a na sociálních sítích.  Informace o kampani jsou dostupné na webových stránkách SOS centra: www.soscentrum.cz

„Skrze pět protagonistů se snažíme cílit na co nejširší spektrum veřejnosti. Do SOS centra mohou přijít dospělí, senioři i děti od 11 let. Proto je kampaň vystavěna na pěti příbězích lidí, kdy každý reprezentuje určitou skupinu našich klientů,“ říká Martin Pešek, vedoucí SOS centra Diakonie Praha, které službu krizové pomoci bezplatně nabízí.

S ohledem na aktuální situaci a rostoucí potřebu psychologické pomoci se tato kampaň snaží přispět k šíření povědomí o službě krizové pomoci, která je nabízena anonymně, bezplatně a bez nekonečných čekacích lhůt. Hlavním cílem SOS centra Diakonie Praha je, aby se člověk, který do centra přijde vyhledat pomoc, stabilizoval, dokázal svou momentální situaci řešit, a byl schopen jí v budoucnu lépe zvládnout.

SOS centrum je jednou z nejdéle fungujících služeb Diakonie Praha. Ročně jeho služby vyhledá průměrně 1300 lidí. V Praze je podobných služeb výrazný nedostatek a situace je podobná i ve zbytku České republiky. V příštím roce se nám snad podaří krizovou pomoc rozšířit ještě o terénní službu, která bude schopná poskytnout krizovou pomoc přímo u klientů bez nutnosti kamkoliv docházet. Diakonie Praha tak bude schopna nabídnout pomoc ještě i více lidem v tíživé životní situaci, " dodává Renata Chmelová, ředitelka Diakonie Praha.