Otevíráme jarní běh kurzu Silní rodiče - silné děti

Image
Silní rodiče - silné děti
Sociálně aktivizační služba pro rodinu a dítě pořádá jarní běh kurzu pro rodiče Silní rodiče – silné děti. První setkání se uskuteční 13. dubna.
09/03/2023

Cílem kurzu je posílit v rodičích jistotu při výchově dětí, ulehčit komunikaci v rodině a vytvořit prostor pro sdílení zkušeností. „Aby mohli rodiče citlivě reagovat na potřeby svých dětí, potřebují někdy nejprve opečovat sami sebe. Budeme se proto věnovat i relaxaci a práci s vlastními emocemi,“ říká lektorka kurzu Lenka Hořáková .

Program setkání:

Jak rozpoznat potřeby dětí a jak na ně reagovat?

Jak zvládnout emoce dítěte a i svoje vlastní?

Jak s dětmi efektivně komunikovat?

Jak nastavit hranice?

Jak reagovat na problémové situace v rodině?

(stravování, ukládání ke spánku, plnění povinností, puberta)

Je třeba trestat?

(metoda přirozených důsledků)

Jak na řešení konfliktů?

Jak odpočívat a myslet na sebe?

Kurz zahrnuje 10 lekcí a je pro rodiče v obtížné životní situaci zdarma. Po dobu jeho trvání je zajištěno hlídání dětí. Setkání se uskuteční každý čtvrtek v podvečer po dobu 10 týdnů.

Sociálně aktivizační služba pro rodinu a dítě podporuje rodiny s dětmi v nepříznivé životní situaci tak, aby dokázaly vytvořit bezpečné a stabilní prostředí pro vývoj svých dětí. Cílem je napomáhat znovuobnovení fungování rodiny v oblasti ekonomické, výchovné a emocionální, odstraňovat a mírnit příčiny sociálního selhávání rodin a zachovat dítě ve vlastní rodině.

Cílovou skupinou služby jsou rodiny žijící v Praze. Jedná se o rodiny úplné i neúplné s dítětem, dětmi ve věku 0-18 let v obtížné situaci. Mohou to být rodiče žijící aktuálně bez dítěte, které je umístěné mimo rodinu, projevující zájem získat dítě zpět do péče, a jiní rodinní příslušníci, například pěstouni, kteří mají dítě v péči .

Začátek kurzu: 13. 4. 2023

Čas: 17:30 – 19:00

Místo: Službu pro rodinu a dítě, Belgická 22, 120 00 Praha 2 - Vinohrady

Informace a přihlášky: Jana Šnauerová, tel.: +420 730 852 346, e-mail: snauerova@diakonie-praha.cz