S Robinsonem do zoo

S Robinsonem do zoo
Začátkem prázdnin jsme s klienty Služby pro rodinu a dítě vyrazili na oblíbenou návštěvu pražské zoologické zahrady. Jedná se o jednu z aktivit projektu Robinson, které realizujeme díky sbírce Krabice online Diakonie ČCE.
11/07/2023

Akce se zúčastnilo deset rodin - 12 dospělých a 20 dětí. Setkání a zakoupení vstupenek naše kolegyně naplánovaly na ráno, aby bylo dost času pořádně si užít prázdninový den a osobně se seznámit třeba s tapírem, mravenečníkem, lemurem nebo želvou amboinskou.

Rodiny se vydaly po stopách zvířat a cestičkách k dětským hřištím dle svého zájmu a tempa samy. Několik maminek s dětmi šlo v doprovodu pracovnic a společně prošly téměř celou zahradu. Děti s rodiči pozorovaly mláďata opic, ledního medvěda, žirafy, slony a mnoho dalších malých a velkých zvířat.

Při společném setkání v pavilonu lachtanů jsme si odpočinuli na lavičkách a shlédli trénink dvou lachtaních samic a samce Edy, vnuka známého Gastona, který se stal symbolem povodní v roce 2002. Děti nadšeně sledovaly jejich rychlost a pružnost, když pod vedením trenérky ukazovali skoky, válení sudů, torpédové plavání a pak se střemhlav vrhali pro rybí odměnu.

Prázdninové zážitky jsou nejen pro naše rodiny důležité. Jsme rádi, že je můžeme díky podpoře veřejnosti zprostředkovat.